Петко Сертов Снимка: архив, БТА

Съпругата на обявения за издирване бивш шеф на ДАНС Петко Сертов е убедена, че изчезването му не може да се дължи на каквито и да било проблеми в семейството, битови причини или болест.

Още по темата
Емилия Сертова е убедена, че съпругът й при никакви обстоятелства не би посегнал сам на живота си. 

„В дните, след като стана известно за изчезването на съпруга ми, в общественото пространство се разпространяват множество лишени от основание тези, които считам, че биха могли да насочат разследването в неправилна посока, и това да доведе до загуба на ценно време и ресурс, така важни в първите дни на разследването“, посочва тя в изявление до БТА.  

Сертова се надява, че тиражирането на подобни тези се дължи на липса на информация за действията и резултатите от разследването и не цели създаването на предварителна нагласа в  обществото за възможните причини за случилото се. 

Искрено се надявам, че органите на МВР няма да се подведат от  невярната информация и ще положат максимални усилия за  намирането на съпруга ми, посочва Емилия Сертова.  

Тя отново се обръща с молба към органите на МВР, в името на човечността, преди публично огласяване на факти от  разследването, семейството на Петко Сертов да бъде уведомявано за тях.

Сертов беше обявен за национално издирване в събота на обяд, след като съпругата му подала сигнал. Той напуснал дома си в петък следобед, като оставил мобилните си телефони вкъщи. От вчера вече го търси и Интерпол. По-рано от СДВР обявиха, че последно Сертов е засечен със сив "Опел", той е изтеглил пари в района на НДК, след което следите му се губят.

Полицията обмисля възможността да търси Сертов с хеликоптер в Южна България, заяви главният секретар на МВР Светлозар Лазаров. Той допълни, че близки на Сертов казали, че той ходел в този край на страната.

Когато напуснал дома си в петък, Сертов не е взел дрехи със себе си. Носел само всички лични документи, в това число и международния си паспорт. Затова полицията проверява всички гранични пунктове, но досега няма данни Сертов да е регистриран да влиза в съседна на България страна.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase