Снимка: Министерство на вътрешните работи на Русия

Руските полицаи масово си правят селфите с майките си като част от кампания за повишаване на общественото доверие към институцията, пише БиБиСи.

Инициативата беше обявена от Министерството на вътрешните, като част от тържествата за Деня на майката, който се отбелязва на 30 ноември в Русия. В резултат на кампанията над 2000 снимки са публикувани в социалните мрежи.

„Това са много нежни и топли селфита, на които служителите в полицията се снимат с най-скъпите за тях хора – техните майки“, пише в сайта на министерството.

Полицаите е трябвало да покажат „пълна ангажираност“ на работното си място, а затова е нужна подкрепата на близките. „Майчината подкрепа е много важна, особено за младите служители, които тепърва започват в сферата“, пише още в сайта.

Опозиционният лидер Алексей Навални качи в акаунта си в Туитър снимка на това, което изглежда е инструкция към полицаите за участие в кампанията. Според документа целта на акцията е повишаването на общественото доверие в полицията и формиране на положителен образ на институцията. На полицаите е разпоредено на снимките да са с униформи и да има послание към майките им.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase