Матю Олсън Снимка: Reuters
fallback

Колкото и да е опасна, "Ислямска държава" не е непобедима и е отслабена от въздушните удари в Северен Ирак, заяви директорът на американския Национален център за борба с тероризма Матю Олсън, цитиран от Франс прес.

Oще по темата
"С широка коалиция международни партньори имаме средствата да победим "Ислямска държава", заяви Олсън. Той добави, че няма "надеждна информация" за готвено нападение на "Ислямска държава" срещу САЩ.

Олсън обаче добави, че сега ИД контролира територия, съпоставима по площ на Великобритания, предаде ИТАР-ТАСС.

В ИД понастоящем действат над 10 000 бойци. От продажба на петрол, откупи и от контрабанда ИД има доходи, възлизащи до 1 милион долара на ден, добави Олсън.

Държавният секретар на САЩ Джон Кери обеща, че САЩ ще накажат убийците на двамата американски журналисти Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, които бяха обезглавени от джихадистите на "Ислямска държава", а убийствата им бяха показани на видеозаписи.

"Когато терористи където и да било по света убиват наши граждани, САЩ им търсят сметка, колкото и време да е необходимо. Тези, които убиха Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф, трябва да знаят, че САЩ също ще им поискат сметка, колкото и време да отнеме това", заяви Кери.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

34

Sunny ray

преди 9 години

До АнонименГоворите спекулативни измамни твърдения без да разбирате нещата, журналистите са бити за говорене на истината и постъпване според правадата и законите, както и Израел е мрзаен и убиван защото е праведен от Бог на истината от криминални терористи -убийци чудовища без съвест и морал, скрити зад маски и гордеещи се с беззаонните си дяволски дела, измамени от дявола и приличащи на него врагове на Бог и на Божиите праведни хор ка Израел и християните в Сирия и Ирак, убивани заради вярата

33

Sunny Ray

преди 9 години

За убийството на американските журналисти не са виновно отделни террористи, но цялата система -тероритична мрежа от терористични групи е порочна и беззаконна групировка от убийци, които са виновни за удовищни престъпления срещу човечеството- те убиват невинни журналисти, заколват деца и родители пред тях, отвличат и изнасилват жени, принуждавай християни да се отчричат от вярата си под смъртна заплаха и да приемат тяхните неправедни заповеди и измами, взривяват мирни граждани, нарушават закони

32

Анонимен

преди 9 години

До АнгелJurnalistite sa voinici v racete vmesto kamera- orajie.Niakoga sashtite tezi arabi iskaha zapadnite jurnalisti da pokajat na Sveta kolko sa neshtastni . Dnes sashtite tarikati veche se chuvstvat silni i ubivat jurnalistite.Tova sa arabite. KRAVTA VODA NE STAVA ! NIKOGA !!!!!! Dori sled hiliadi godini KRAVTA VODA NE STAVA !!!

fallback