Жозе Барозу и Владимир Путин. Снимка: архив, Reuters
fallback

Думите на президента на Русия Владимир Путин за възможността „Киев да бъде превзет за две седмици“ са извадени от контекста и имат друг смисъл. Това заяви помощникът на руския президент Юрий Ушаков, цитиран от руските агенции.

Oще по темата

Представителят на Кремъл заяви, че ако председателят на Еврокомисията Жозе Барозу наистина е цитирал Путин на заседание на Европейския съвет, то това излиза извън рамките на дипломатическата практика.

„Това е некоректно, това излиза извън рамките на дипломатическата практика, ако това е било направено. Това изобщо ми се струва недостойно за сериозен политически деец“, заяви Ушаков, цитиран от Интерфакс.

С тези думи той коментира материал в италианския вестник „Република“, според който на заседанието на Европейския съвет на 30 август след преговори с Путин Барозу цитирал думи на руския президент, че е възможно Киев да бъде превзет.

Според вестника Барозу е заявил: „Когато го попитах /Путин/ за руските войски, които са преминали границата с Украйна, то лидерът на Русия премина към заплахи“. „Не това е проблемът. Ако поискам, ще превзема Киев за две седмици“, цитирал според изданието Барозу Путин.

Коментирайки публикацията, Ушаков каза: „Дали са били казани тези думи или не, по мое мнение този цитат е изваден от контекста и има абсолютно различен смисъл“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

267

Драго

преди 9 години

До АнонименБраво бе професоре. Ти някога бил ли си в Украйна скъпи ми професионални войнико? Разстоянията са толкова голями, че за два часа и със самолет не можеш да я пресечеш на ширина. Все едно от София да стигнеш до Мюнхен. Ама ти нали си фанатик може и да се телепортираш. И за твое сведение съм офицер от Българската Армия.

266

Анонимен

преди 9 години

тоя Барозу е един от смешниците в Брюксел.Наистина ,като чета някой от изказванията по долу ,ми става ясно ,че сте малки момченца ,които казарма не сте помирисвали и вярвате на всичко.За сведение на всички-при една съвременна война,Русия може да завземе Киев ,не за две седмици ,а за ДВА ЧАСА.Това не ти е американската страхлива армия,която бомбардира и после изпраща дрогирани войничета.Я си спомнете Южна Осетия ,какво стана с грузинците.Но Путин няма интерес,всичко е ЛЪЖА ОТ СТРАХ

265

Анонимен

преди 9 години

До Оня с коняукраинците ? не техни войски нахлуват в чужда дър07114жава и не те анексираха един полуостров, признат от другата държава за част от тяхната територия !!!!

fallback