Архив: Булфото

Полицията задържа двама петричани и двама радомирци за отвличане на микробус с пътници, съобщиха от МВР.
Екшънът се разиграл вчера на разклона за пернишкото село Драгичево.

Сигналът за отвличането е подаден около 18.10 часа от шофьор на микробус „Мерцедес”, 39-годишен пловдивчанин, който съобщил, че неизвестни го свалили и отвлекли буса. Мъжът превозвал пътници за чужбина и в колата имало още четирима души. Потърпевшият уточнил, че похитителите се придвижвали с лек автомобил "Ауди”.

Полицейски автопатрули незабавно блокирали целия район на Перник и изходите за столицата. След кратко издирване леката кола и бусът били настигнати и спрени на първокласния път в района на бившия клон "Мир". Задържани са четиримата извършители – 38-годишните А.Ж. и З.Е. от Петрич и радомирците Ж.Т. на 29 години и 24-годишният Р.Ж.

Четиримата са в ареста за срок до 24 часа.

Според разследващите причина за отвличането са неуредени финансови взаимоотношения между похитителите и шофьора на микробуса, който е криминално проявен за кражба.Задържаните двама петричани са с криминални прояви за кражби и шофиране на автомобил в нетрезво състояние.

По случая е образувано досъдебно производство. Работата на разследващите продължава под надзора на Районна прокуратура – Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase