Снимка: Reuters
fallback

Общ преглед


Тази година се навършват 100 години от избухването на Първата световна война. Кървавият военен конфликт носи със себе си невиждан дотогава брой жертви. Затова се очаква, че Първата световна война ще бъде “войната, която ще сложи край на всички войни”.

Сраженията от 1914 година ще останат в историята с това, че тогава за първи се използват танкове и други технически средства.

Вижте в галерията снимка на първия танк и други непоказвани до този момент фотографии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Stefko 88

преди 9 години

До Просто питамТова е калибър като за противотанково оръдие...

15

любопитен

преди 9 години

Моделът от снимка 4 се казва M1916 37mm. Объркването на Олга при превода е разбираемо - чудото е изработено от французи, които надали са знаели какво точно са искали (същото се отнася и за пословично калпавите им коли). Предвид употребата (използвало се от пехотата да чисти картечни звена) и скоростта на стрелба е по-скоро картечница. Предвид калибъра - оръдие. А, сега де? Ай някой разбирач да внесе светлина по въпроса.

14

Просто питам

преди 9 години

На снимка 4 пише: "...37 мм картечница...". Я ми светнете, как се казва този модел. До ден днешен такова чудо няма! Изобщо някой знае ли как би се държало такова оръжие? Какъв откат ще има, слонове ли ще стрелят с него? Хайде, стига глупости! Е, в галерията няма за първата щурмова автоматична винтовка, защото е руска.

fallback