Снимка: Reuters
fallback

Германският селекционер Йоахим Льов се изказа доста дипломатично, след като неговите момчета се подиграха с бразилския национален отбор по футбол, унищожавайки го насред Бело Оризонте със срамното 7:1.

"Сега изпитваме силни емоции, страхотни чувства. Ние спечелихме и ще играем на финала. За нас беше важно да се справим със страстта в бразилската игра, реагирайки спокойно и с кураж, показвайки и собствените си силни страни. Те бяха шокирани след головете ни и мачът стана лесен за нас. Всички си свършиха задачите по страхотен начин, бяхме много концентрирани. Играхме добре в атака, комбинирахме великолепно. Сега трябва да внимаваме, за да останем концентрирани и за финала", заяви Льов.

Според него отборът трябва да остане смирен и да се подготви добре за мача в неделя, за да направят последната крачка към титлата.

"Наясно сме колко добър отбор е Бразилия. Това е голяма победа за нас, но не отразява разликата между двамата отбора. Това просто беше нашият ден", смята германският треньор.

Той допълни, че Мирослав Клозе е постигнал нещо велико.

"Вече има най-много отбелязани голове в историята на световните първенства. Той наистина заслужава това. Играе на най-високо ниво и на тази възраст. Все още е опасен и вкарва голове. Сега единственият, който може да го бие е Мюлер, а това е чудесно за мен и за отбора", добави Льов.

"Мисля, че това е най-лошият ден в живота ми. Но животът продължава. Сега ще бъда запомнен като селекционерът, загубил с 1:7, но когато приех да водя отбора бях наясно с този риск", каза от своя страна Луиш Фелипе Сколари след мача.

"Моето послание към бразилския народ и феновете е, че ние направихме каквото можехме да сторим, дадохме най-доброто от себе си. Загубихме от страхотен отбор със страхотни способности. Онези шест минути промениха мача с четирите гола, които ни вкараха по изключителен начин. Не е нормално да допуснеш четири гола за шест минути, но може да се случи. Дори Германия не можеше да повярва какво се случва. Атмосферата в съблекалнята ни беше ужасна след мача. Но какво можеш да сториш... Трябва да променим някои неща преди мача в събота", допълни той.

Той поиска прошка за кошмара в Бело Оризонте и благодари на публиката, която е подкрепяла отбора и при пет гола разлика.

"Кой е отговорен за това? Аз. Този катастрофален резултат може да бъде поделен между цялата група, защото това е нещото, което искат моите футболисти. Но аз съм този, който избира тактиката и състава. Затова отговорността е моя. Повечето от тези играчи ще продължат да играят в силни отбори, отново ще носят фланелката на националния тим. Животът продължава, той не свършва с тази загуба. Не, не, не, контузията на Неймар няма нищо общо с резултата. Нека не търсим извинения. Германия наложи фантастичен ритъм на игра. Те вкараха голове, които решиха изхода на мача. Те използваха момента в онези шест минути. Неймар нямаше как да предотврати втория, третия, четвъртия и петия гол във вратата ни", добави Сколари.

Всички отзиви след срещата четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

39

до Райна

преди 9 години

Ще ни кажеш ли Райно дали професията ти няма нещо общо с магистралата, че и аз бая страни съм обиколил ама не ме посрещат много лъчезарно. Не съм престъпник или нещо такова, ама за какво токова ти се радват бе жена?

38

me

преди 9 години

И то не е защото сме по-лоши, по-мързеливи и по-недостойни. Испания, когато е излязла от режима на Франко е била практически село. Ние, когато сме излезли от нашия режим, сме били индустриална държава. Сега сме село. И европейците, вместо да ни помагат, ни мачкат, изнасят капиталите ни и човешките ни ресурси и ни държат в тинята. Да, корумпирани сме. Но не повече от останалите държави. Просто тук корупцията е по-видима, защото е на ниско ниво и мащаби. Но не сме по-лоши. Просто сме неудобни.

37

me

преди 9 години

И за да е ясно, когато човек не иска нищо от страната, в която отива, а само дава, повечето европейски страни са добри към него. Но в момента, в който започнеш да изискваш полагащите ти се права като европеец, нещата стават различни. Българите сме дискриминирани и смачквани още преди да тръгнем. Ние си мислим, че сме европейци, ама те не го мислят. Пътувала съм достатъчно, за да го знам. И като почнем да се умиляваме пред "европейците" е хубаво да помним защо заплатите ни са в пъти по-ниски!

fallback