Снимка: Reuters
fallback

САЩ победиха с 2:1 Гана в среща от група "G" на световното първенство по футбол и с това спряха прокобата на "черните звезди".

Африканците два пъти побеждаваха американците на световни финали, но третата среща се оказа фатална за тях и те записаха загуба.

Клинт Демпси даде аванс на САЩ още в 32-ата секунда на мача, като това попадение стана петото най-бързо в историята на световните първенства.

Гана се върна в мача в 82-ата минута след гол на Андре Аю, но резервата Джон Бруукс вкара след ъглов удар и донесе трите точки на отбора си.

Така американците излязоха на първите две места в групата заедно с германците, които разбиха с 4:0 Португалия.

Футболистите на Юрген Клинсман показаха много зряла и дисциплинирана игра, заложиха на по-защитна тактика, възползваха се максимално от възможностите си и си взеха трите точки.

От своя страна афиканците леко разочароваха, бяха хаотични, припряни, не успяха да разкрият качествата си и логично започнаха първенството със загуба.

Подробности как се разви мачът четете в Gol.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

Брaнник

преди 9 години

Брaво нa Aмерикa, a рушиятa всички в технaтa групa дa ги бият!

9

КУРЧАТОВИЙ 104

преди 9 години

Много се"ИЗКЕФИХ",на USA!

8

Анонимен

преди 9 години

"САЩ победиха с 2:1 Гана в среща от група "G" - АААААааа сектир е Вече ми е смешно Победата срещу звездно-галактическият шампион по фйтбол Гана с 2 на 1 е наистина нещо невероятно.След тази велика попеда статията трябваше да е няколко страници. :)))

fallback