Снимка: архив Булфото

18-годишният Емил, който беше намушкан смъртоносно от английски гражданин, не се е познавал с убиеца си. Това казаха приятели на Емо пред Нова телевизия.

Инцидентът се случи на 10 юни минути след 23 ч. 18-годишното момче е било наръгано с нож и по-късно е починало в болница.

Още по темата
Майката на Емо разказа, че е имало пререкания в двора на кварталното училище. Първоначално са били 2-3 момчета. Емил е отишъл в двора на училището, след като боят вече е бил започнал. По думите на майката синът й е отишъл да защити приятелите си и не е познавал другите момчета.

Най-добрият приятел на момчето, Добри, разказа, че спречкването е инициирано от приятелите на англичанина. Те дошли от ж.к. "Дружба".

И майката, и най-добрият приятел на момчето отказаха да дадат подробности около фаталната нощ. И двамата заявиха, че искат да оставят полицията да си свърши работата.

Приятелите на момчето твърдят, че не знаят абсолютно нищо за англичанина. Във фаталната нощ те сами закарали Емо до болницата.

„На мравката път прави“, така описват Емо близките му. „Винаги е заставал зад думата си, никога лошо не е направил на никого, винаги е защитавал приятелите си, дори и да не са прави“, разказа братовчедка му.

Мечтата на Емо била да учи психология в Софийския университет. Обичал да чете книги по психология, преди дни изкарал 5 на матурата по философия. „ С каквото се захванеше, винаги го завършваше с успех. Беше мъж, така и си отиде“, разказа най-добрият приятел на Емо. Момчето е искало да стане кмет на Горубляне.

Близките на момчето отправиха апел към съда и полицията да си свършат съвестно работата. Добри заяви, че ще се сформира организация „Справедливост за Емо“, чиято дейност ще бъде да следи всяка стъпка на институциите по случая. Според близките на момчето единствената справедлива присъда за англичанина е доживотна присъда.

Опасенията на близките на Емо е да не екстрадират извършителя в родината му. Опасяват се, че може да се стигне до развитие, подобно на случая с Майкъл Шийлдс, за чието екстрадиране лобираше активно британското правителство.  Ако се стигне до такъв сценарий, близките му заявиха, че ще протестират първо пред английското посолство, а после и пред съда.

Погребението на Емо е утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase