Лиляна Павлова Снимка: архив, БТА
fallback

След замразяването на средствата по оперативните програми „Околна среда“ и „Регионално развитие“ заради сериозни нарушения при обществените поръчки имаме критична ситуация при „Конкурентоспособност” и Програмата за развитие на селските райони (ПРСР). Това каза  депутатът от ГЕРБ и бивш министър на регионалното развитие Лиляна Павлова пред bTV.

Лиляна Павлова изчисли, че рискът е да бъдат спрени общо между 1,5 и 3 млрд. евро. Според нея тази сума е точно колкото новия заем, който правителството се кани да вземе. Депутатът обаче смята, че „бюджетът няма да издържи“.

„Вчера отидох в комисията по бюджет, надявайки се финансовият министър да каже как ще ги похарчим тези пари”, заяви Павлова и подчерта, че не е останала доволна от отговора.

Oще по темата
Тя не скри, че нередности има във всеки един проект, във всяка една държава и всяка програма. Нередности имало и по време на нейното управление като министър.

„На мен ми казаха: Вижте, има проблем. На тях директно им спират парите”, заяви Павлова.

Тя увери, че опозицията ще атакува кабинета, докато той не подаде оставка. „Не искаме властта на всяка цена, но държавата е напът да се срине”, заяви Лиляна Павлова.

Средствата за „Околна среда“ са блокирани от ноември 2013 г., а за „Регионално развитие“ - от няколко дни.
Според екоминистъра Искра Михайлова санкциите за общините с екопроекти ще са близо 95 млн. лв. Засега по „Регионално развитие“ са блокирани около 90 млн. евро.

Още икономически новини вижте в Investor.bg

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

122

преди 9 години

Значи ако не си отстояваме интересите и играем по свирката им ни спират парите. Ами тогава какво правим в този съюз, та и в соц. време не сме зависили така от СССР и имахме адекватна политика. Жалко че един Т. Живков се оказа по-мъдър от Плевнелиев. И с повече достойнство. Той не е подскачал никога около никой съветски вожд. Тихичко постигаше своето - изгода за България.

35

Бесен

преди 9 години

Уважаема г-жо вие от къде сте информирана? Или кой каквото си науми това говори за да се прави на интересен.И вие сте същите като тези които сега са на влас.Гади ми се от вас , махайте се , писна ми.

34

vesko02

преди 9 години

Хората тактично ни подсетиха че искат да разчитат на нас като лоялен член на съюза.В момента Европа води война на нерви с Путин и най нормалното нещо е да се държим като партньор,но не би.Сега се учудваме ,че ни заплашват различни санкции.Липсата на категорична подкрепа на действията на ЕС ни доведе до тази ситуация.

fallback