Снимка: Reuters, архив
fallback

Руски изтребител е прехванал американски разузнавателен самолет в международно въздушно пространство над Охотско море, призна преди ден Пентагонът, цитиран от Франс Прес.

Напрегнатата ситуация е станала в края на април, заяви говорителят на Пентагона полковник Стивън Уорън.

"На 23 април следобед изтребител "Сухой 27" прехвана разузнавателен самолет RC-135 на ВВС на САЩ, който изпълняваше рутинна мисия в международното въздушно пространство над Охотско море", в руския Далечен изток”, обяви полковник Уорън.

Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен.

Председателят на Съвета на началник щабовете на въоръжените сили на САЩ генерал Мартин Демпси и министърът на отбраната Чък Хейгъл са изразили пред руските си колеги безпокойство във връзка с инцидента.

Това е вторият подобен инцидент от началото на украинската криза и нарастването на напрежението между Москва и Вашингтон.

На 12 април руски изтребител бомбардировач Су-24 неколкократно прелетял на малка височина близо до американския ескадрен миноносец "Доналд Кук" в международни води в Черно море.

Тогава Пентагонът осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

243

Евро7кептик

преди 10 години

"Руският самолет преминал на 30-ина метра пред носа на американския и демонстративно показал на пилотите му, че е въоръжен."Може би разузнавачите са си мислели ,че ще превозва въдици и стръв? А при втория инцидент37 елитни моряци са получили стрес и сърцебиене??Направо си е безобразие! Целият Американски свят "осъди действието като "провокационно и непрофесионално", припомня БТА."

242

ДО ПУТИН

преди 10 години

МАЧКАЙ !

241

Анонимен

преди 10 години

До 270Аз не мога да твърдя като тебе, че другите не са създали нищо полезно през живота си, но със сигурност ти не можеш да създадеш една що годе прилична мисъл.

fallback