Снимка: Reuters
fallback

Малайзийският пътнически самолет Боинг 777-200, изчезнал в началото на март, не е паднал в южната част от Индийския океан, където бяха засечени акустични сигнали. Това съобщи днес разследващият екип, предаде Франс прес.

Доловените сигнали, сметнати за излъчване от черните кутии на лайнера, станаха повод в региона да бъде изпратен подводен робот. Акцията обаче не даде резултат, информира базираният в Австралия координационен център, ръководещ издирвателните операции.

Oще по темата
"Автономният подводен апарат не откри никаква следа от самолетни отломки" и според австралийската служба по сигурността на транспорта е изключено Боингът да се е разбил в тази зона, се казва в съобщението.

Австралийският кораб "Оушън шийлд", пренасял робота Блуфин-21, напусна зоната, след като бяха претърсени 850 квадратни километра от океана в търсене на потъналия Боинг, добавя АФП, цитирана от БТА.

В нощта на 7 срещу 8 март пътнически самолет Боинг 777-200 на малайзийските авиолинии с 227 пътници и 12 души екипаж на борда, изпълняващ полет от Куала Лумпур до Пекин, изчезна от радарите на авиодиспечерите. До момента опитите за откриването му са безуспешни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Анонимен

преди 9 години

До о.ОХапчетата приятелю, гълтай ги бързо!

18

о.О

преди 9 години

Добре де, защо не разгледат и тезата, че самолета е преминал в стратосферата? Все пак тези самолети летят на 10 км, страосферата, където (започва да) става мазало, е на 11 км. Мине ли 11-ят км самолетът става почти неуправляем, температурата е ниска, кислородът намалява...

17

Анонимен

преди 9 години

давайте с другата версия! ние пак ще ви поверваме.

fallback