Ройс бе признат за най-добър от колегите си. Снимка: Ройтерс
fallback

Звездата на Борусия Дортмунд Марко Ройс бе избран от своите колеги за най-добър футболист в Бундеслигата за изминалия сезон.

Острието остави всички зад себе си в класацията "Гол+Пас", събирайки 30 точки в резултат на 16-те гола и 14-те асистенции.

В допитването на списание "Кикер" взеха участие 220 футболисти от Бундеслигата. Ройс събра цели 45.6% от гласовете. Съотборникът му в Дортмунд Роберт Левандовски е втори със 17.7%.

Сред вратарите спечели Мануел Нойер от Байерн Мюнхен с 27.5%. На втора позиция с 22.5% е Бернд Лено (Байер Леверкузен) и доскорошният страж на Борусия Мьонхенгладбах Марк-Андре тер Стеген с 12.4.

След треньорите нямаше никаква конкуренция, защото Маркус Вайнцирл от Аугсбург събра 57.3% от вота, пред Йенс Келер (Шалке) с 10.9%. Саша Левандовски, който водеше временно Байер Леверкузен в края на сезона, се добра до третото място с 5.9%.

Прави впечатление, че наставникът на шампиона Байерн Пеп Гуардиола изобщо не е попаднал в Топ 3, въпреки най-ранно спечелената сребърна салатиера в историята на германския футбол.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 9 години

До Селяни от дортмунд,Всички теми ли ще осереш.

2

Анонимен

преди 9 години

До Селяни от дортмунд,Samo sinite ot shopko!

1

Селяни от дортмунд,

преди 9 години

Поклонете се на Станишев II *** и неговата *** Орешарски I Подмолни

fallback