fallback

Общ преглед

Тази година се навършват сто години от началото на Първата световна война. За нея са мислили, че ще сложи край на всички войни, но оставя Европа разделена. Жертвите от нея са над 9 млн. от всички континенти.

За да отбележи началото на войната, агенция Ройтерс публикува невиждани досега снимки от войната. Акцентът на снимките е животът на обикновения войник на фронта. Снимките са дело на неизвестен фотограф.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

до Lan

преди 9 години

"няма да чуеш французин да каже: "то да те е срам да си французин""Ми щото няма повод! А мен ме срам, щото българи се радват как избили някакви нещастници по някакви чукари!Точно военните гробища на Запад показват смирение и тъга, ненавист към войната, а не радости от победи/кланета като някави диваци! Паметниците са ниски, тъжни, скромни, тъмни... каска, ботуши, вечен огън, малък надпис... къде видя гордост и радост от победи? Само в България и Русия.

49

martin1

преди 9 години

За България годишнината от включването ни във войната е през 2015. Дано я отбележим достойно!

48

Lan

преди 9 години

Имам познати иранец, етиопец, китаец, руснаци, французи, косвено араби, сирийка - НИТО един от тях няма да чуеш да се срамува от народността си или от военните си победи/загуби. В историята на всеки от народите има и кал, в българската също, военните победи обаче не са кал, те са ПОБЕДИ!

fallback