Снимка, архив: Булфото
fallback

29-годишен мъж от Сливен е задържан за производство на синтетични наркотици. Заедно с него е задържан и помощникът му на 27 години, той обаче ще мине като свидетел по делото, съобщи заместник-окръжният прокурор Дияна Стоева.

При специализирана операция вчера те са били заловени в момент на производство на наркотик - пико в мобилна нарколаборатория, намираща се в къща в сливенски квартал. Според директора на сливенската полиция комисар Чавдар Божурски лабораторията е функционирала от 5-6 месеца, като е произвеждала наркотици за местния пазар.

Иззети са 40 грама наркотик, както и подвижната лаборатория с оборудване - колби, прекурсори, химични вещества и др.

И двамата задържани са криминално проявени, каза още комисар Божурски, като 29-годишният наскоро е излязъл от затвора, където е излежавал присъда от година и половина за производство и разпространение на наркотици. Другият мъж, който му е помагал, също има криминално досие.

Това е втората подобна реализация на „Криминална полиция” за тази година, през миналата година на територията на полицейската дирекция в Сливен са били разкрити четири лаборатории.

Предстои мъжът да бъде привлечен като обвиняем и искане на прокурорска мярка за задържане за 72 часа, а в понеделник - постоянен арест, каза прокурор Стоева.
 
По време на операцията са задържани и четирима купувачи, които са били разпитани в сливенската полиция, те са закупували дрогата за лична употреба. В момента е образувано досъдебно производство, работата по изясняване цялостната дейност на наркопроизводителите продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

XXL

преди 9 години

В Сливен един свестен няма.....Само *** и от двата пола !!

2

Anonimen000

преди 9 години

Tezi se sa opitvali da podrajavat na 'Breaking Bad' , ama mai neshto ne se e poluchilo.

1

Анонимен

преди 9 години

Спешно да се гласува доживотна присъда и за най-малко съучастие в производство и разпространение на наркотици! Младите момчета на България си отиват!

fallback