Йордан Каменов. Снимка: ОД на МВР - Плевен

Направен е втори опит за палеж на входната врата на жилището на директора на областната дирекция на полицията в Плевен Йордан Каменов.

Сигналът за престъплението е постъпил в 09.20 ч. вчера, съобщиха от полицията.

Няма пострадали. При огледа е установено, че вратата е опушена в резултат на опита за запалване. Апартаментът се намира в ж.к."Дружба“.

Още по темата
Окръжната прокуратура образува досъдебно производство по случая, съобщи за БТА говорителят прокурор Рени Кирилова.

Тя уточни, че по разследването ще работи същият екип, който работи по първия случай за опит за палеж на същото жилище в нощта срещу 1 март т.г.  Двете досъдебни производства са обединени в едно дело, защото е един предметът на посегателството, поясниха от прокуратурата.

Очаква се главен инспектор Йордан Каменов да коментира ситуацията на пресконференция утре.

Той съобщи лично за първия случай. Тогава престъплението бе извършено между 00.30 и 03.30 ч. от неизвестни до момента едно или няколко лица.

Избит е патронът на входната врата и е впръскана в апартамента лесно запалима течност, след което е запалена. Пожарът е обгорил вратата, но не се е разраснал в жилището.

За момента няма яснота дали между двата опита за запалване има сходство. След първия случай Каменов заяви, че това е опит за сплашване на него и семейството му и за дискредитиране на професионалните му действия.

Реализирани са успешни акции, които са засегнали нечии интереси, обясни тогава шефът на плевенската полиция.

След посегателството бяха предприети засилени мерки за сигурността на Каменов и семейството му.

Каменов е в системата на МВР от 10 септември 1997 г.  Той е временно назначен на длъжността директор на ОД на МВР-Плевен и заема поста от ноември 2013 г.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase