16-годишният Алекс Храйбъл. Снимка Reuters

Полицията идентифицира и повдигна обвинения на 16-годишно момче, обвинено в намушкване и нанасяне на порезни рани на 21 негови съученици и охранител в гимназия в щата Пенсилвания, предаде Асошиейтед прес.

Властите съобщават, че на Алекс Храйбъл са били повдигнати обвинения като на пълнолетен за четири опита за убийство и 21 нападения, след днешната драма в град Мърисвил, на 24 километра източно от Питсбърг.

Още по темата

Най-малко петима ученици са тежко ранени, включително момче, което е на изкуствено дишане, след като ножът пробол черния му дроб, само на милиметри от сърцето и аортата му, съобщиха лекари.

Инцидентът се случва след няколко години, през които американските училища приведоха в действие мерки срещу масови стрелби, но не и нападения с хладно оръжие, посочи АП. Атаката бе извършена минути преди началото на учебните занятия в гимназия "Франклин Рузвелт", където учат 1200 ученици.

Свидетели казват, че момчето с ножовете първо се изпречило на пътя на първокурсник и го наръгал в корема, след което започнал да тича по коридора като подивял и да реже други ученици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase