Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Българските предприемачи отбелязват напредък в увеличаването на финансовата си култура през последните години и показват, че са достатъчно гъвкави и могат да се ориентират към бързо растящите пазари. Това каза в сутрешния блок на телевизия Bulgaria On Air управителят на консултантската компания „Кофас България” Милена Виденова.

„Предизвикателства пред бизнеса винаги ще има, но като цяло рейтингът и оценката на риска за бизнес климата, както и за политическия такъв у нас остават непроменени. Разбира се, има какво да се подобри, за да можем да се позиционираме конкурентно на пазарите. Ако успеем да привлечем инвеститори - както чуждестранни, така и български, можем да се превърнем в добър пример за успешно приложени политики и реформи”, каза тя.

„В Европа като цяло се наблюдава намаляване на дела на кредитиране, като това ще продължи и през следващите няколко години, докато трае възстановяването на икономиката. Все пак търговското кредитиране на фирми е постоянно и те имат възможност за растеж, стига да водят ефективна политика и да реализират реално движение на стоки и услуги”, отбеляза Виденова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 10 години

не виждам увеличение на културата особено на предприемачите

5

Алекс

преди 10 години

Ок разбирам гледната ти точка. В такъв случай бих казах че %-та на предприемачите в сравнение с работещите за заплата е пренебрежимо малък. Така че на глава от населението пак не ми се вижда от особено значение за да генерализираш "българина е неактивен". По скоро самото емигриране в търсене на по-добър живот е активност, особено в сравнение с тези на социални. :)Но както казах безмислено е да влизаме в спор по въпроса. Реалноста е каквато е и няма да се промени от нечие виждане за нещата.

4

Алекс

преди 10 години

До 5Отново не съм съгласен. Може би защото правиш такава сериозна разлика между дирктор на фирма и служител във фирма. В корпоративна среда се иска много хъс, амбиция и ум за да се издигнеш. Предполагам това визираш като активност и предприемачество. Това ли си на заплата дали си на % или си на фирмено договорни отношения е маловажно.При всички случаи ти трябват съответните качества. Честно казано ми се струва въпрос на семантика и не ми се спори за детайли, но има доста примери за активи БГта

fallback