Снимка: Reuters
fallback

20% от работещите от дома си прекарват деня си по пижама, а 2% от тях работят абсолютно голи, съобщава "Дейли мейл". Това става ясно от ново изследване, проведено измежду 1300 британци.

Работещите от дома си споделят, че предпочитат да работят от вкъщи, тъй като са по-съсредоточени и нямат колеги, които да ги разсейват.

Експертите твърдят, че работата от вкъщи е много по-полезна и за здравето на трудещия се, и за производителността на труда.

Този тип труд се харесва повече и на работодателите. Според 40% от тях те биха работили повече време, ако работят от дома си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

До 25

преди 10 години

Аз пък работя от вкъщи от две години и това е най-хубавото работно място, което мога да си представя! Не губя часове в път, мога да работя от всяка точка на света, стига да има интернет, не работя в някой миризлив офис, където колегите да ме разсейват постоянно и мога да свърша куп полезни неща вкъщи в малки почивки в работата, които по принцип много от работещите използват за по цигара. Не съм вързана в отвратителната дупка софия с работата си, а социализацията - онлайн и в извън работно време.

14

преди 10 години

Значи от доста време работя от вкъщи и мога да го кажа - много е тъпо. Да си оставаш вкъщи примерно 2-3 дена в раб. седмица е готино, защото ти позволява да се съсредоточиш, няма колеги които да ти плещят за родата си, и ако си имаш режим, можеш да постигнеш много висока ефективност. И не губиш време в транспорт, мръзнене по спирки, ходене и т.н.Но да работиш постоянно вкъщи е ужасно скучно, унищожава ти социалния живот и ако нямаш режим, е вероятно да унищожи и професионалния ти живот.

13

Анонимен

преди 10 години

Що за глупости са писали някои от коментиращите. "... ако са принудени да работят от къщи..." Абе ***, вие наистина не знаете по кой свят ходите. Точно тези дето могат да си работят от къщи са с далеч по-добро заплащане от онези дето тичат да "бият карта" по офисите и заводите.Работя си от къщи в градината, поддържам нрежи на два континента и правя 20к+ на месец. Голям зор е. Търся си работа в офис за 1500-2000... :-)

fallback