Снимка: Reuters
fallback

Кристиано Роналдо отпразнува по най-добрия начин своя мач №100 в Шампионската лига, вкарвайки дежурния си гол при успеха над Борусия Дортмунд с 3:0.

Така португалецът изравни рекорда на Лео Меси, Рууд ван Нистелрой и Жозе Алтафини по попадения за една кампания в турнира, като вече има на сметката си 14.

Постижението му е наистина забележително, тъй като е вкарал тези попадения за едва 8 мача и се разписва на всеки 50 минути.

Общо в надпреварата Роналдо има 64 гола и пред него са единствено Меси с 67 и Раул Гонсалес със 71. 49 пъти е реализирал с екипа на "Кралския клуб", а 15 пъти за Манчестър Юнайтед.

За този сезон сметката му набъбна до 45 попадения, а с тези за националния отбор достигна до 52. Кристиано неизменно вкарва в последните си 11 мача за клуба и страната си, като в тях реализира общо 14 пъти.

Иначе нападателят напусна десетина минути преди края с болки в коляното, но първоначалните информации са, че не става въпрос за нещо сериозно и е бил заменен по-скоро от съображения за сигурност, като вероятно ще играе още през уикенда.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback