Андерс фог Расмусен. Снимка: Reuters
fallback

НАТО извършва преоценка на отношенията си с Русия във връзка със събитията в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за телевизия CNN в интервю по повод за случващото се в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Oще по темата

„В момента преосмисляме нашите отношения с Русия – каза Расмусен. - Вече решихме да преустановим практическото сътрудничество с Русия. А когато министрите на външните работи на страните от Алианса се срещнат на 1 и 2 април, те ще преразгледат всичките ни връзки с Русия“.

„Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие – припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството“.

В понеделник след срещата в Брюксел с и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дешчица Расмусен заяви, че Украйна и НАТО са потвърдили намеренията за разширяване на военното сътрудничество и развитие на украинските военни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

98

Атакист

преди 10 години

Ми нали НАТО беше създадено с единствената цел да са обединени геьовете от запада срещу лапата на Русия. Какво сътрудничество с Москва го бие в главата тоя?

97

а това...дубъл ли е?

преди 10 години

Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството. -Ние пък,ще проверяваме Иранската ядрена програма но пък и вие няма да участвувате в мероприятието...Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството

96

Анонимен

преди 10 години

102 чети славянче чети инче ще си умреш необразован и неук ,а това е най-голямто нещастие за един човек

fallback