Андерс фог Расмусен. Снимка: Reuters

НАТО извършва преоценка на отношенията си с Русия във връзка със събитията в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за телевизия CNN в интервю по повод за случващото се в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„В момента преосмисляме нашите отношения с Русия – каза Расмусен. - Вече решихме да преустановим практическото сътрудничество с Русия. А когато министрите на външните работи на страните от Алианса се срещнат на 1 и 2 април, те ще преразгледат всичките ни връзки с Русия“.

„Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие – припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството“.

В понеделник след срещата в Брюксел с и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дешчица Расмусен заяви, че Украйна и НАТО са потвърдили намеренията за разширяване на военното сътрудничество и развитие на украинските военни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase