Снимка: архив, Булфото
fallback

Купувачът на веригата магазини "Пикадили" "АП Март" е българско инвестиционно дружество, регистрирано по Търговския закон. Собственици на компанията са Ангел Ангелов и Петър Дудоленски.

Ангелов е един от собствениците на фирма "Градус", а Дудоленски има дългогодишен опит в управлението и инвестициите в молове и други недвижими имоти.

Веднага след приключване на сделката новият собственик ще обяви стратегията си за развитие на веригата, съобщиха в прессъобщение от компанията.

Припомняме, че "АП март" са сключили споразумение с белгийската компания „Делез груп” за покупка на веригата магазини „Пикадили” в България.

Предмет на споразумението е придобиването на 54 магазина от веригата в България. 

Сделката ще бъде финализирана, след като получи одобрение от българските регулаторни органи. Очаква се процесът на придобиване да приключи през второто тримесечие на 2014 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

Надежда Т.

преди 10 години

Целта на новината е да информира хилядите граждани, които работят във, за и със веригата супермаркети "Пикадили". Някак си не става дума за десетина или стотина работници във веригата от 3-4 хранителни магазина "Х" в някой средноголям град.

18

Анонимен

преди 10 години

Нали помните в зората на демокрацията как прогонваха кандидат инвеститорите чрез мутри или други милиционерски прийоми.Приглошаваха ни, че всичко трябва да е на българи-разбирай на комунисти.О.К.Но какво стана.Почти цялата икономика премина в ръцете на мафията,създадена от същата партия.Но...некадърните отрочета на "активните борци против капитализма" нямат опит.С образование от Партийни школи,АОНСУ или Рабфак конкурентно производство не може да се организира.Резултата е на лице-глад,безработица

17

stun

преди 10 години

Нали Олигархски казваше, че бизнес климата в България вече е много добър и чуждите инвеститори се редят на опашка за да инвестират тук. А днес четем "Белгийци продават "Пикадили" на Българи", "Германците от "Практикер" продават Българският си филиал на Българи." Май се редят на опашка, но да се махнат от България.

fallback