Снимка: архив, Булфото
fallback

Белгийската верига за търговия на дребно с хранителни продукти Delhaize Group обяви на сайта си, че е подписала в сряда споразумение с AP Mart за продажбата на бизнеса си в България.

У нас компанията притежава веригата „Пикадили“, след като през 2011 г. придоби срещу 932,5 млн. евро тогавашния й собственик Delta Maxi Group.

Стойността на сегашната сделка не се разкрива, нито се предоставя допълнителна информация за купувача AP Mart.

Очаква се сделката да бъде финализирана през второто тримесечие на годината, като предстои да бъде одобрена от регулаторните органи.

Веригата „Пикадили” включва 28 супермаркета „Пикадили” (шест от тях във Варна, шестнадесет в София и по един в Пловдив, Бургас, Велико Търново, Ловеч, Видин и Габрово), както и 24 магазина „Пикадили Дейли” (двадесет в София и четири във Варна).

Delhaize Group развива дейност в девет държави на три континента. В края на 2013 г. мрежата за продажби на групата е включвала 3534 магазина. Приходите на групата за 2013 г. възлизат на 21,1 млрд. евро.

В края на 2012 г. за Delhaize Group са работили приблизително 158 хил. служители. Акциите й са листнати на борсата в Брюксел NYSE Euronext Brussels и на New York Stock Exchange в Ню Йорк.

Още икономически новини четете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

sls

преди 10 години

Браво на комунистите. Поредният изгонен западен инвеститор. Много е хубаво като дойдат комунистите на власт. За това ли бяха глупостите с ,,измамите" на търговските вериги? За да ги вземат наши момчета?

17

До номер 16

преди 10 години

Виж работя за 420 ама като ми удържат разни бракове да плащам и управителката ми взимаше ваучерите, което е напълно законно защото не се облагат искаше още всеки да оставя по 40-50лв което е тъпо, защото аз не поръчвам стока и не съм виновен, че магазина нямаше оборот. Луканката толкова и е кг биволска мисля, все още я продават в голямите обекти на Пикадили едно парченце излиза около 18-23лв половинка 500г. АЗ съм с висше, но от провинцията. Ако дам 100лв ток и 190лв за стая с какво оставам???

16

saasas

преди 10 години

До Анонимени какво като е със средно ?????????да работи за 300 лева ли ?аман от тапаци

fallback