Диего Симеоне очаква тежък реванш. Снимка: Ройтерс

Треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне остана изключително доволен от минималната победа с 1:0 при гостуването на Милан насред "Сан Сиро". Така "Дюшекчиите" направиха огромна крачка към класирането на 1/4-финалите в Шампионската лига.

"Мачът започна добре и първите 10 минути от него бяха добри за нас. Играхме в половината на Милан по време на тях. В един момент обаче отборът ми започна да губи почва и то защото Милан е страхотен тим. Домакините ни затрудниха определено", заяви Симеоне след мача.

"След почивката обаче ние променихме представянето си и бяхме много по-агресивни, което в крайна сметка се оказа и решаващо за изхода на мача. С петима играчи в средата на терена и Марио Суарес успявахме да се справяме по-добре с атаките ни".

"Милан направи много атаки по крилата, отборът на домакините играеше офанзивно. Те са отбор, който може да създаде сериозни трудности на противника, когато атакува. Тибо Куртоа има също основен принос за тази победа след страхотното си представяне, особено през първото полувреме".

"Диего Коща пък направи разликата на терена, възползвайки се от шанса, който се откри пред него. Знаем, че ще бъде много трудно на реванша. Направихме солидна крачка към следващата фаза, но още не сме си свършили работата. Чака ни тежък реванш", завърши Симеоне.

Други новини от света на спорта може да намерите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase