снимка: Bulgaria On Air

Камило Плачи и Марчело Абонданца бяха обявени за най-добри треньори на месец януари от анкетата на пресклуб "България". Двамата получвата признанието, след като класираха мъжкия и женския националeн отбор на България за Световното първенство по волейбол през 2014 г.

"Искам да поздравя Марчело Абонданца и неговия щаб. И двата отбора постигнаха голямата си цел и се класираха на световното първенство. Това е повод за гордост на цялата нация", каза Плачи.

"Световното първенство е по-важно от Световната лига. Все пак тя се провежда всяка година и ще бъде нещо подобно на подготовка", допълни специалистът.

"Представил съм програма на федерацията за предстоящото лято, подготовката и контролните мачове. Ще има достатъчно време да бъде разгледана и преценена. Важно е какво ще правим в паузата между Световната лига и световното първенство."

Преди началото на двубоите от Световна лига 2014 България ще играе приятелски срещи с Холандия и Иран. Мачовете ще бъдат във Варна или в София.

Плачи коментира и жребия за световното първенство, на което са ясни два от съперниците на България. Това са Русия и Китай. Останалите три противника на българите ще станат известни в следващите месеци.

"Някои казват, че сме в лека група, но ние все още не знаем всичките ни съперници. Няма да играем нито един лек мач. Нашата цел е да се представим добре и да побеждаваме. Трябва да спечелим много двубои за кратък период от време."

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase