снимка: Bulgaria On Air
fallback

Българският сектор на информационни технологии има спешна нужда от кадри, заяви в ефира на телевизия Bulgaria On Air председателят на Българската асоциация за информационни технологии Петър Иванов. Той открои два начина да бъде задоволен гладът на кадри, като посочи нуждата от сътрудничество от страна на държавата.

Единият, който ще действа в дългосрочен план, е подготвянето на повече специалист в университетите и специализираните учебни заведения не само на български, но и на чуждестранни студенти. Вторият начин, ориентиран към задоволяването на потребностите на сектора в краткосрочен план, е привличането на чужди кадри.

В тази насока правителството трябва да вземе мерки за спазване на законодателството, защото процедурите по издаване на нужната документация се протака с месеци, заяви Иванов.

"Разбирам чувствителността на темата за вноса на кадри при голямате безработица, но в IT сектора голяма безработица няма. По последни данни ндустрията има нужда от над 10 хил. работни места, за да продължи да расте", каза председателят на БАИТ.

IT секторът в България има огромен потенциал за развитие, непрекъснато има иновации, посочи Иванов. Това е индустрия, която отбелязваше ръст дори през най-тежкия период на кризата, възнаграждението също е високо. Освен това тя може да подпомага и други сектори, като държавния апарат например. Но тази индустрия е много мобилна и ако не бъдат създадени условия за развитието ѝ, тя бързо ще се изнесе и това трябва да се предотврати, предупреди той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Davis

преди 3 години

Толкова съм развълнувана, че получих заем от кредитор, който ми помогна с моя заем. Беше невероятно как получих заем ... Опитах различна услуга, но никога не можах да получа заем от тази услуга. Някои от тях ще ме помолят да попълня много документи и в края на деня няма да свърши добре. Но съм щастлив след срещата с Елена Нино. Успях да взема заем от 22 000 евро сега бизнесът ми върви добре и искам всички да знаете това днес, защото те са бързи и 100% надеждни. Сега плащам заема, който получих о

48

Kumah James

преди 5 години

Интересувате ли се от заем? Ние предлагаме всякакъв вид финансова помощ на всички лица. "Бизнес кредит, личен кредит, инвестиционен кредит, консолидация по кредити, дълг, кредит и фирмен кредит в световен мащаб. Нашата лихва е 3% годишно. Ние също така предоставяме финансови консултации на нашите клиенти. Ако имате добър проект или искате да започнете свържете се с нас веднага, за да можем да обсъдим, подписаме споразумение и след това да финансираме вашия проект или бизнес за Вас. Моля свържете

47

lloyd austin

преди 6 години

Предлагаме заеми на частни и корпоративни лица. даваме заем от 100 000 до 100 000 000 долара, евро, GBP за лихвен процент или 3% годишно за максимален период от 35 години. Бяхте ли отхвърлени от толкова много банки? Имате ли нужда от финансиране, за да установите бизнеса си? Имате ли нужда от финансиране за разширяване на бизнеса си? Или имате нужда от личен заем? Заемът ми варира от личен до бизнес заем. Моят лихвен процент е много достъпен и нашият кредитен процес също е много бърз. Много съм готов да направя всичките си финансови проблеми като нещо от миналото. Ако наистина сте готови да ре

fallback