Цвети Пиронкова не скри емоциите си след триумфа в Сидни. Снимка: Ройтерс
fallback

Първата ракета на България Цветана Пиронкова не скри сълзите си по време на награждаването веднага след като спечели титлата в Сидни.

Пловдивчанката надигра и победи световната №9 Анджелик Кербер от Германия с 6:4, 6:4 и за първи път в своята кариерата спечели титла от WTA.

"Откъде да започна... Мамо, татко ние вече имаме трофей", каза развълнуваната Цвети Пиронкова при награждаването след сладкия си триумф.

"Има много хора на които искам да благодаря - спонсорите на турнира, за голямата подкрепа и организацията на тази надпревара. На всички директори, съдии, официални лица, децата, които подават топките. На физиотерапевтите, защото да играеш 8 мача един след друг не е лесно."

Тук Цвети не скри вълнението си, пое дълбока въздишка и продължи:

"Добре... Благодаря на всички вас тук на трибуните за вашата подкрепа, много ви благодаря. На моето семейство, на моя приятел. Обичам те!"

"Накрая бих искала да посветя този трофей на човек, който вече не е между нас - моят дядо Никола. Много ми се искаше да си тук тази вечер. Обичам те", завърши своята емоционална реч при награждаването най-добрата ни тенисистка.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

ПЕТЪР

преди 10 години

БРАВО ЦВЕТИ!!!!!!!!!! НАИСТИНА ЦВЕТЕ СРЕД ОВЯХВАЩАТА ТРЕВА НАРЕЧЕНА БЪЛГАРИЯ. ИМАХМЕ НУЖДА ОТ ТОВА

34

фен на хан Крум

преди 10 години

Браво Цвети! Голяма спортистка, красива млада жена, прекрасен човек. Истинска българка. Не е като Каратанчева дето се продаде на чужда държава. Развълнувана бе и затова не спомена България, но освен за себе си тя гради авторитет и за България. Който може да играе тенис като нея и да печели нека го направи. Поне се вижда от къде идват парите й. Не са от кражби, не е присвоила граденото от българския народ. Не пишете глупости за Цвети. Тя е едно прекрасно цвете, името и отива.

33

Наблюдаващ

преди 10 години

Боже, слез си прибери вересиите!Прости ми, че Те споменавам, но направо съм изумен колко завист, злоба и дребнодушие има в България! Цвети била травестит? Тогава противничките и трябва да са дошли направо от Амазонка или Серенгети - пълно е с крокодили, мравояди, ленивци и хипопотами. Обаче много била мекушава - какво се била разплакала - трябвало да бъде твърда като Клинт Иистууд!Абе хора, четете ли си глупостите, преди да натиснете "Изпрати"?Обичаме те, Цвети, само напред!

fallback