Цвети Пиронкова не скри емоциите си след триумфа в Сидни. Снимка: Ройтерс

Първата ракета на България Цветана Пиронкова не скри сълзите си по време на награждаването веднага след като спечели титлата в Сидни.

Пловдивчанката надигра и победи световната №9 Анджелик Кербер от Германия с 6:4, 6:4 и за първи път в своята кариерата спечели титла от WTA.

"Откъде да започна... Мамо, татко ние вече имаме трофей", каза развълнуваната Цвети Пиронкова при награждаването след сладкия си триумф.

"Има много хора на които искам да благодаря - спонсорите на турнира, за голямата подкрепа и организацията на тази надпревара. На всички директори, съдии, официални лица, децата, които подават топките. На физиотерапевтите, защото да играеш 8 мача един след друг не е лесно."

Тук Цвети не скри вълнението си, пое дълбока въздишка и продължи:

"Добре... Благодаря на всички вас тук на трибуните за вашата подкрепа, много ви благодаря. На моето семейство, на моя приятел. Обичам те!"

"Накрая бих искала да посветя този трофей на човек, който вече не е между нас - моят дядо Никола. Много ми се искаше да си тук тази вечер. Обичам те", завърши своята емоционална реч при награждаването най-добрата ни тенисистка.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase