Снимка: Bulgaria On Air
fallback
„Игра на тронове“ е най-сваляният сериал за 2013 година в торент сайтовете. Като се има предвид броят на тегленията през програмата BitTorrent през последните 12 месеца, адаптацията на творбите на американския писател Джордж Мартин отнася приза за "Най-теглен сериал" за втора поредна година.

С 5,9 милиона тегления само чрез BitTorrent третият сезон на сериала е гледан незаконно повече пъти, отколкото е гледан легално. Последният излязъл сезон е събрал около 5,5 милиона легални зрители в САЩ.

Най-голямата част от незаконните сваляния са били през първата седмица след старта на сериала по НВО. През първата седмица на излъчване броят на легалните и нелегалните зрители на хитовите серии почти съвпада.

В проучването не са взети предвид сваляния от други сайтове, като Рirate Bay например, което вероятно означава, че крайният брой на свалените епизоди е дори по-висок от посочените данни.

В списъка с най-сваляните сериали се нареждат „В обувките на Сатаната“ и „Живите мъртви“.

Homeland и Dexter също имат повече нелегални гледания, отколкото законни. Голяма заслуга за това имат ограниченията за сериите, които са достъпни само след заплащането на абонамент.

Що се отнася до "Игра на тронове", НВО предлага ограничен достъп до сериала и непрекъснато отказва оферти да излъчва сериите след премиерата по НВО. Това означава, че торент сайтовете ще бъдат много посещавани и през идната година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

3

Анонимен

преди 10 години

АААА НЕЛЕГАЛНО СВАЛЯНЕ НА ФИЛМИ ;DDDDDDDТАМ СМЕ:DDDDDD

2

Deni

преди 10 години

Книгите,четете приятели, книгите! Невероятно добре са написани.

1

Анонимен

преди 10 години

Тия сериали са нищо пред живата история на лагерите ГУЛАГ по времето на комунизма. За такива филми обаче Холивуд няма да даде и един цент, защото СССРпечели войната благодарение на 'съюзниците'-САЩ, Англия....Е 'благодарим Ви' за Ялта, за Белене и Скравена.

fallback