Снимка: архив, Булфото
fallback

Зимният курорт Куршевел във френските Алпи е най-скъпият в Европа и каране на ски един ден там струва четири пъти повече, отколкото в Банско, който пък е най-евтиният ски център, сочи сравнително проучване на интернет сайта за съвети за пътувания и отдих TripAdvisor.

Един ден ски, включващ едно хранене, една бира и една нощувка в хотел в Банско, струва 124,34 евро, докато в Куршевел за същите услуги човек трябва да плати 515,31 евро, посочва сайтът, цитиран от АФП.

Куршевел държи палмата на първенството за най-скъпа хотелска нощувка със средно 395,04 евро. За цената на една нощувка в Куршевел пътуващите могат да прекарат пет нощи в Банско (78,11 евро единична цена).

Средната цена за наем за ски, обувки и щеки в Банско е 10,67 евро или четири пъти по-малко, отколкото в Сен Мориц в Швейцария, където цената на тази услуга е 48,47 евро.

Едно хранене в Банско струва 3,72 евро, а в Куршевел – девет пъти по-скъпо. Най-евтината бира може да се изпие в Ордино Аркалис (Андора), където цената й е 1,65 евро или пет пъти по-малко, отколкото 8-те евро в Куршевел.

Трите най-скъпи ски центъра са Куршевел, Сен Мориц и Мерибел в Савоа. Най-евтините са Банско, Сочи и Ордино Аркалис. Проучването Трипиндекс ски сравнява 41 дестинации за ски в Европа, уточнява Франс прес, цитирана от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

61

банско

преди 10 години

Статията е платена. Проучванията всъщност сочат, че "Банско е станал най-скъпия в Европа, а може би и в света"inthesnow/resorts/bansko-decision-sell-season-passes-proves-unpopular/

60

Анонимен

преди 10 години

Статията е платена. Ето ви проучването, че Банско е станал "най-скъпият в Европа, а може би и в света"inthesnow/resorts/bansko-decision-sell-season-passes-proves-unpopular/

59

Анонимен

преди 10 години

До До ЮлияЗдрасти. Аз мисля че се говори за най евтиният.

fallback