Снимка: Reuters
fallback

Детето, което бе нахапано от питбул в Луковит, може да остане без ухо. То бе оперирано в столичната болница "Царица Йоана". 

"След операцията, която му е направена, лекарите не дават шансове организмът му да приеме напълно ухото. То бе намерено след 18 часа на пътя от комшийка. Както каза доцентът, единствено Господ може да реши какво ще стане. Общото му състояние е добро", каза пред bTV бащата на пострадалото дете Филип Вълчанов.

Детето бе нахапано от питбул в центъра на Луковит, докато играело със сина собственика на кучето. По информация на бащата двамата не са провокирали с нищо животното, което добре познавали. "Нямам обяснение защо ги е нападнало. Цяло лято децата си играеха на същото място, кучето никога не е било агресивно. Те са си вървели спокойно по тротоара, когато то е прескочило оградата. Децата познават питбула, но той нападнал и нахапал детето ми по ръката, хълбока и бедрото. После го завлачил до средата на улицата и разкъсал ухото му", разказва за ужасния инцидент бащата.

Собственикът на питбула Атанас Александров и Вълчанов са приятели от дълги години, като Атанас е поел отговорност за случая, както и ангажимента да осигури финансово лечението на пострадалото дете. Срещу него е образувано и досъдебно производство. Не е ясна каква ще бъде съдбата на кучето, тъй като не могат да бъдат предприети никакви административни мерки. От кметството в Луковит могат да наложат единствено глоба на собственика.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

75

Анонимен

преди 10 години

До 78 първо гърмя пумияра ти, после теб! ----------------------------------------------------------------Гледай да уцелиш "пОмияра" ,щото той със сигурност ще те уцели!Ако ли успееш все пак ,следващото което ще разбереш е ,че си студен!

74

Анонимен

преди 10 години

До Иван-Драган А бе, Петкане, ти от позицията на последна инстанция ли се изказваш? Ако разбираш от кучета, колкото от пистолероси - закъсал си я! Глог 17 няма, има ГлоК, глога е друго нещо, което трябва да пиеш по често. И между другото разхождането с пищак не е незаконно.

73

Иван-Драган

преди 10 години

Аз може да съм много миличък и добричък и дълго време може нищо да не стане. В един момент обаче може да ми изгърмят бушоните и да взема да стрелям. И така редно ли е аз да се разхождам със заредено оръжие и да ви държа под напрежение? - Не, не е редно, както и не е редно такива кучета да се разхождат без намордник и каишка и без да са добре обучени. Кучето е заплаха за околните и трябва да е под контрол непрестанно.

fallback