Снимка: Reuters
fallback

Иранският президент Хасан Рохани заяви, че е решен окончателно да уреди конфликта на Техеран със световните сили, но настоя, че страната му има право да продължи да обогатява уран, предаде ДПА.

Oще по темата
В интервю по държавната телевизия Рохани каза, че Иран ще продължи обсъжданията с международната общност, докато не бъде решен проблемът и не бъдат премахнати всички санкции срещу Техеран.

Той подчерта, че Иран ще настоява на правото си да развива ядрена енергетика за мирни цели и да продължи да обогатява уран.

Dnes.bg припомня, че Иран и шестте световни сили, участващи в ядрените преговори, договориха в неделя в Женева споразумение, ограничаващо ядрената програма на Техеран.

Рохани каза, че предстои дълъг път до постигане на окончателно споразумение.

"Първата врата беше отворена на ядрените преговори в Женева, но трябва да се отворят още повече врати и дотам има дълъг път", заяви той.

По думите му Иран ще продължи да обогатява уран, но по прозрачен начин и според международните норми. Рохани допълни, че не бива да има повече конфронтация с останалия свят, а е нужно помирение.

"Разбира се, винаги има изключения, които искат да предизвикат конфликт заради техния войнствен манталитет", заключи той.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Lat via

преди 10 години

До Медведев за N 12. Националност не е знак за качество. Ако човек има душа и сърце- той наистина човек, ако няма...националност по никакъв начин не помага му.

10

Горна Малина

преди 10 години

Добре че има,кой да развърже чалмата от кратуната му и да му я стегне около шията му.

9

Близък Изток

преди 10 години

Ако Иран се бе отказала от правото си да обогатява уран то преговорите нямаха да имат никакъв смисъл, въпросът е как да се постигне оптимален вариант, който да е угоден на всички, урана се обогатява не само за атомни бомби

fallback