Снимка: Булфото, архив

Служители на полицията в Горна Оряховица задържаха неправоспособен водач, противозаконно отнел два леки автомобила и допуснал пътно-транспротни произшестивия с тях, съобщават от Областната дирекция на МВР във Велико Търново.

В неделя около 23,00 ч. на изхода на с. Козаревец, автопатрул на полицейското управление в Горна Оряховица забелязал движещ се с несъобразена скорост по главен път Велико Търново – Варна лек автомобил "Ровър", който бил без включени светлини.

При подаване на звуков и светлинен сигнал с цел автомобилът да бъде спрян водачът не се подчинил, преминал през лентата за насрещно движение и се ударил в еластичната ограда. При последвала проверка е установенво, че водачът е 27-годишният И. С. от Варна, неправоспособен, известен на полицията и осъждан за кражби и грабежи.

Мъжът е откаран в Спешна помощ и след преглед е освободен без наранявания. Задържан е с полицейска мярка за 24 часа.

След проведени допълнителни действия е установено, че по-рано същата вечер варненецът противозаконно е отнел лек автомобил "Мазда", оставен пред жилище в с. Добри дял, отключен и с поставен ключ на таблото. И. С. се придвижил с маздата до село Козаревец, където катастрофирал, ударяйки се челно в крайпътно дърво.

Тогава мъжът взел от возилото CD-плейъра и го изоставил на местопроизшествието. След това в Козаревец намерил друг лек автомобил „Ровър“, по думите му оставен пред жилище отключен и с поставен ключ на таблото. С втория автомобил тръгнал за Варна, където бил засечен от полицейския патрул.

Водачът е изпробван за употреба на алкохол и наркотични вещества, пробите са отрицателни. Взета му е кръвна проба за химичен анализ. По случая в полицейското управление е образувано досъдебно производство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase