Тио Уолкът. Снимка: Reuters

Френския Монако има интерес към Тио Уолкът и е готов да предложи 40 милиона евро на Арсенал за него, твърди  вестник Дейли Мейл.

В момента крилото на "артилеристите" е извън игра заради проблем в коремните мускули, който получи в края на септември. Така от началото на сезона приноса му към първото място в класирането на Арсенал не е толкова съществен.

През миналия сезон обаче Уолкът бе топ реализатор на клуба с 21 гола във всички турнири, като към тях добави 14 асистенции. И от френския Монако явно виждат в него един от основните партньори на Фалкао и искат да го привлекат още през януари.

Арсен Венгер обаче няма намерение да го продава, тъй като това ще окаже негативен ефект върху амбициите на клуба да се бори за трофеи. Според мнозина от феновете на Арсенал именно липсата на Уолкът и Алекс Окслейд-Чембърлейн е сериозен проблем в момента, тъй като се губи остротата по фланговете.

Самият Уолкът също твърди, че е щастлив в Арсенал, особено след като през миналия сезон подписа нов договор, според който взима заплата от 100 000 лири седмично.

Още новини от света на футбола четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase