Снимка: flickr

Широко разпространеното схващане, че представителите на двата пола изневеряват с по-привлекателни от настоящите им партньори, не отговаря на истината.

Проучване, направено от американски сайт за семейни хора, търсещи извънбрачна афера, показва точно обратното, съобщи "Хъфингтън пост".

Авторите на проучването са анкетирали над 4000 от регистрираните потребители на сайта. Оказало се е, че повечето от тях намират законната си половинка за по-привлекателна от извънбрачните им партньори.

Мъжете, участвали в допитването, смятат, че съпругите им превъзхождат любовниците им и в други отношения. Само 30% от представителите на силния пол са изневерили на законната си половинка с по-млада жена.

Едва една четвърт от анкетираните мъже определят извънбрачната си партньорка като по-интересна и в по-добра форма от съпругата си.

Над половината от жените също намират съпруга си за по-привлекателен от любовника. Около 50% от дамите обаче споделят, че извънбрачният им партньор е в по-добра форма от законния.

Внушителните близо 90 на сто от дамите обаче споделят, че извънбрачният им партньор ги цени повече от човека, с когото съжителстват в брачен съюз.

Защо въпреки това хората изневеряват?

Мъжете признават, че любовниците им са по-страстни, по-добри слушателки и по-загрижени от съпругите им.

Подобно на мъжете жените също отговарят, че любовникът им е по-добър слушател и е по-страстен от мъжа им у дома.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase