Български национал бе спипан с допинг. Снимка: Булфото
fallback

Български национален футболист е временно със спрени права за срок от 30 дни заради положителна допинг проба, гръмна официалният сайт на световната футболна централа ФИФА.

По-късно стана ясно, че става дума за защитника на "Лудогорец" Йордан Минев. Българският футболен съюз вече е уведомен за случая.

Пробата на играча е взета веднага след края на световната квалификация Малта - България на 10 септември, спечелена от нашите трудно с 2:1.

В А-пробата на национала са открити забранени вещества от списъка на световната антидопингова агенция.

Както е известно, Йордан Минев беше включен в разширения състав на "лъвовете" за гостуването в Малта, но не попадна сред резервите заради травма. Той беше избран да даде допинг проба заедно с вратаря Ники Михайлов.

Според пресаташето на Българския футболен съюз Павел Колев наказанието на провинилия се футболист ще бъде максимум половин година.

Добрата новина е, че националният отбор на България няма да бъде наказан по никакъв начин.

"Наказанието ще бъде лишаване от състезателни права от 3 до 6 месеца при положителна "Б" проба", увери Колев пред агенция "Фокус".

Забраненото вещество е попаднало в организма на Минев поради неправилно лекарско лечение и най-вероятно медицинският щаб на националите ще бъде наказан за това.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 10 години

Почна се с мръсните удари по националния отбор. Някой не иска България на световното по футбол.

10

rument

преди 10 години

До Дордата - *** ще викаш на баща ти бе ***, ясно ли ти е.

9

Дордата

преди 10 години

До rumentС тия "манекенчета" я докарахме до второ място в една от най-тежките групи от квалификациите за световно първенство. А ти до къде я докара, ***?

fallback