Мястото на кървавата трагедия. Снимка: архив, Булфото

Любомир Симеонов, който уби банкерката в Бургас, не е бил с психични отклонения, обяви пред Нова тв криминалният психолог Тодор Тодоров.

Още по темата
"Той съзнателно е обмислил нещата, защото не е виждал друг изход. Неговият живот е съсипан и е решил да съсипе и друг живот", каза той.

По думите му, ако хората, които са работили с него в банката, са сигнализирали за поведението му, този случай е можело да бъде предотвратен.

"Вероятно е имало индикации това да се случи. Би могло служителите в банката да са видели, че нещата при него ескалират, нещо в поведението му може да е подсказвало за този трагичен инцидент", добави още Тодоров.

Попитан защо един човек прибягва до такава стъпка той отговори, че когато човек е докаран до фалит, той решава да направи нещо драстично.

"Явно е разчитал на този кредит и когато вижда, че за него животът приключва, решава, че той ще приключи и за някой друг", каза експертът.

Според Тодоров може да е имало и лични отношения между Симеонов и жертвата.

"За да се стигне до тук, той е припознал този човек като проблем", категоричен бе той.

Както Dnes.bg вече ви информира, вчера прокуратурата повдигна обвинение за предумишлено убийство срещу 57-годишния Любомир Симеонов, който преди два дни хладнокръвно застреля банкерката Павлина Йовчева от бургаския клон на "Уникредит Булбанк".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase