Похитителите съобщиха, че държат още заложници в мола. Снимка: БТА

Сомалийската ислямистка въоръжена групировка "Аш Шабаб" съобщи в Тwitter, че бойците й все още държат заложници в кенийския търговски център, който атакуваха през уикенда и заложниците им са живи, предаде Ройтерс.

Екстремистите опровергаха твърденията на кенийски министър, че сред нападателите на мола има американци и британци. Онези, които представят нападателите като американци и британци, нямат представа какво става в сградата на мола, посочиха те.

Още по темата

Британски източник от службите за сигурност допусна, че е възможно вдовицата на атентатор самоубиец от терористичните атаки в Лондон през 2005 г. да участва в атаката на мола в Найроби. На въпрос дали изнесената в британски медии информация, че Саманта Лутуейт, наречена "Бялата вдовица", участва пряко в нападението в Кения, е вярна, източникът отговори, че има такава вероятност, но засега нищо не е окончателно изяснено.

Лутуейт е вдовица на Джърмейн Линдзи - един от атентаторите, причинили смъртта на над 50 души в лондонския обществен транспорт през 2005 г. Смята се, че Лутуейт е напуснала Великобритания преди няколко години, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase