Надал триумфира след победата Снимка: БТА

Рафаел Надал успя да триумфира с титлата на US Open, след като пречупи Новак Джокович на финала с 6:2, 3:6, 6:4, 6:1 и по този начин достигна до своя 13-и трофей от "Големия шлем". Краля на клея за пореден път демонстрира, че няма конкуренция на твърди кортове през този сезон, постигайки своята 22-ра победа на подобна настилка.

Със спечелването на трофея Надал се доближи на скромните 120 точки до Новак Джокович, който е лидер в световната ранглиста. Ако испанецът задържи формата си, нищо чудно през следващите седмици да измести Джокера от лидерското място. Това е втори трофей на Надал от този турнир, след като преди три години той успя да спечели първия си трофей от US Open.

Първият сет бе спечелен по категоричен начин от испанеца, който достигна до два пробива и тотално надигра своя противник на корта. Той направи само 4 непредизвикани грешки, а освен това сервисът му бе на доста добро ниво. Надал проби Ноле първо за 2:1, а след това в ключовия седми гейм при 4:2 стигна до втория си пробив.

Във втория сет обаче ролите се обърнаха и Джокович успя да вземе надмощие. Сетът вървеше гейм за гейм, но Джокера нанесе много сериозен удар и стигна до пробив за 4:2, който обаче веднага бе върнат от неговия противник.

При 4:3 в своя полза Ноле отново стигна до пробив и този път не сгреши, като си взе заключителния гейм и спечели сета. В третия сет Ноле стигна до пробив още в първия гейм на Надал, който обаче бе върнат от испанеца.

Ключовият момент бе в 9-ия гейм, в който Ноле имаше аванс от 40:0 при сервис на своя опонент, но не успя да пробие, като Рафа не само че си взе подаването, но и стигна моментално до пробив, благодарение на който спечели сета. В последния четвърти сет Джоко тотално се разконцентрира и Рафа го довърши по безкомпромисен начин след два пробива.

Това бе мач номер 37 между двамата, което си е рекорд в ерата на тениса. С тази победа Рафа изравни статистиката от победи в мачовете между двамата на финали от "Шлема". Вече и двамата са си разменили по три успеха.

Още тенис новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase