Снимка: Ройтерс
fallback

Вратовръзката на един от основателите на легендарната група"Бийтълс" Джон Ленън, която била подарена от музиканта на негова фенка, намери купувач на търг във Великобритания за 3,6 хиляди британски лири /5,6 хиляди щатски долара/, предаде ИТАР-ТАСС, съобщи БТА.

Аукционът се проведе в Ливърпул, а черната везана вратовръзка на Ленън бе предложен от британската пенсионерка Джойс Макуилямс.

Артикулът тя получила от ръката на самия музикант, когато била 15-годишна. Тогава присъствала на звукозаписна сесия на "Бийтълс" в знаменития ливърпулски клуб "Кавърн". В него "Великолепната четворка" изнесe почти триста концерта.

Макуилямс разказа, че седяла на края на сцената по време на записа на няколко песни и придържала микрофонната стойка. В един момент Ленън помолил момичето да му услужи със своята носна кърпичка, за да изтрие потта от челото си. В помещението било много задушно. Връщайки на момичето кърпичката, музикантът й поднесъл и своята вратовръзка.

На търга бяха предложени над 300 редки лота, свързани с "Бийтълс". Сред другите интересни предмети за колекционерите фигурираха писма на Джон Ленън и Джордж Харисън, няколко редки автографа, както и входната врата на ливърпулския дом на семейството на Пол Маккартни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

2

авърмъизяш

преди 10 години

Неграмотните изпълнения на сайтчето не са от вчера. А снимките под заглавията са уникално *** в повечето случаи. Дерзайте... :)))

1

Ники

преди 10 години

Оправете си заглавието. "3,6 хиляди" ???

fallback