Надал /дясно/ победи Раонич /ляво/. Снимка: Reuters

Най-успешният испански тенисист в историята Рафаел Надал триумфира на турнира от сериите Мастърс в Монреал след убедителна победа на финала над канадеца Милош Раонич с 6:2, 6:2, а американката Серина Уилямс спечели за трети път в кариерата си титлата на турнира на твърди кортове в Торонто (Канада).

Четвъртият в схемата испанец Надал изнесе истинска тенис лекция на представителя на домакините и приключи двубоя за малко повече от час игра.

Това е трета титла за Надал от турнира в Монреал, а успехът му ще го изкачи на трето място в световната ранглиста от днес, информира БТА.

Бомбардировачът Раонич пък ще влезе в Топ 10 за първи път. Надал печели Мастърс турнир за рекорден 25-и път.

Серина Уилямс пък спечели за трети път в кариерата си титлата на турнира по тенис на твърди кортове в Торонто (Канада) с награден фонд 2,369 милиона долара.

Водачката в световната ранглиста при жените отвя на финала румънката Сорана Кърстя с 6:2, 6:0 за по-малко от час и заслужи 54-а титла на сингъл в кариерата си и осма за сезона.

По този начин най-силната тенисистика в последните години излезе на пето място във вечната ранглиста по брой спечелени турнири след легендарните Мартина Навратилова, Крис Евърт и Щефи Граф, както и Линдзи Дейвънпорт.

Кърстя, която отстрани две бивши №1 в света и две шампионки от турнирите от Големия шлем по пътя към третия си финал в турнирите на WTA, не успя да се противопостави на американката.

 

Още новини за тенис четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase