Снимка: Reuters

Саудитска Арабия е арестувала двама мъже по подозрение, че са планирали самоубийствени атентати в Близкия изток. Единият е от Чад, другият от Йемен.

У тях са открити компютри, електронно оборудване и мобилни телефони, които са използвали за комуникация за предполагаемите атаки.

Междувременно най-малко 14 бойци на Ал Кайда бяха убити при три въздушни удара от страна на американски безпилотни самолети в Йемен, съобщи Bulgaria On Air.

Атаките бяха извършени ден след като йеменските власти съобщиха, че са осуетили голям терористичен акт срещу петролопроводи и пристанища.

Действията на САЩ са резултат от повишената степен на сигурност, след като беше прихваната комуникация на лидера на "Ал Кайда" Айман Ал Зуахири и ръководителя на йеменското разклонение на терористичната мрежа за планиран терористичен акт.

Веднага след това САЩ наредиха безпрецедентното затваряне на посолствата си в 19 държави в Близкия изток и Африка.

Великобритания, Германия, Франция, Холандия и Норвегия също затвориха своите дипломатически представителства в йеменската столица Сана, а по-късно Вашингтон, Лонон и Брюксел призоваха своите граждани в Йемен да напуснат страната незабавно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase