Базел е последното препятствие пред Лудогорец за влизане в групите на Шампионската лига. Снимка: Булфото

Българският шампион Лудогорец изтегли "късата клечка" при тегленето на жребия за плейофния кръг в Шампионската лига.

"Орлите" ще се изправят срещу възможно най-тежкия опонент при поставените отбори в шампионския поток - Базел от Швейцария.

В първия мач разградчани са домакини, като срещата ще се състои на стадион "Васил Левски" на 20-и или 21-и август. Реваншът е на швейцарска земя седмица по-късно. Така жребия реши проблема с използването на националния стадион, който беше зает в последните дни на август заради концерт на Роджър Уотърс.

В състава на Базел премина българския национал Иван Иванов само преди два дни, но той няма да може да играе срещу разградчани.

Причината е, че бранителят игра за Партизан срещу Лудогорец.

До момента тимът от Разград елиминира словашкия шампион Слован Братислава и шампиона на Сърбия Партизан Белград, за да стигне до тази фаза на турнира.

Това е Базел:

Отборът е основан през 1893 година и е тотален хегемон в Швейцария през последните няколко години. Тим, който се представя силно в Европа през последните години и със сигурност ще бъде абсолютен фаворит срещу Лудогорец. В интерес на истината разградчани трябва да се надяват на огромен късмет, за да сътворят сензацията срещу швейцарците.

Треньорът на тима е бившият швейцарски национал Мурат Якин. Тимът играе мачовете си на стадион "Сейнт Якоб", който е с капацитет близо 38 хиляди души.

Базел е 16-кратен шампион на Швейцария, като спечели последните четири години швейцарския шампионат.

Освен това отборът има в актива си 11 трофея от турнира за Купата на Швейцария. През миналия сезон швейцарците стигнаха до 1/2-финал в Лига Европа след поредната силна европейска кампания.

В 3-ия квалификационен кръг швейцарците срещнаха Макаби Тел Авив, но елиминираха израелците след 4:3 общ резултат след двата мача.

Още спортни новини може да видите в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase