Лукаку не се плаши от Руни. Снимка: Ройтерс

Младият нападател на Челси Ромелу Лукаку не скри мераците си да има възможността да си партнира с Уейн Руни в нападението на "Сините".

Английският национал усилено е свързван с трансфер на "Стамфорд Бридж", макар че Дейвид Мойс иска на всяка цена да го задържи в редиците си.

Белгиецът пък изобщо не се притеснява, че при евентуално идване на Руни може да не получи шанс да помирише терен, а се радва, че ще има по-голяма конкуренция.

20-годишният талант е готов на всичко, за да покаже на Жозе Моуриньо, че може да играе с успех в първия отбор на Челси.

"Когато си в отбор като Челси е пределно ясно, че конкуренцията ще бъде много голяма", заяви Лукаку, цитиран от "Мирър".

"Аз лично харесвам конкуренцията. Ако привлечем Руни, аз смятам, че ние с него можем да заформим едно много добро партньорство, но това вече трябва да реши мениджърът на отбора Жозе Моуриньо", добави той.

"За да можем да се представяме успешно е необходимо да работим много здраво. Ако Руни стане част от нашия отбор, ние ще го посрещнем с отворени обятия".

През миналия сезон младият белгиец изригна със 17 гола за Уест Бромич Албиън и през новата кампания по всяка вероятност ще получи своя шанс в Челси. Самият Лукаку пък смята, че може да се справя много по-добре и да бъде от изключително голяма полза в Челси.

"Уверен съм в моите качества. Мога да бележа повече голове и да давам повече асистенции. Мога да вкарвам както с крака, така и с глава. Освен това смятам, че съм достатъчно бърз и техничен и като цяло умея от всичко по малко".

"Моуриньо е велик мениджър. Той е изключително директен и аз много харесвам това негово качество. Ако има нещо, което трябва да ти каже, той ти го казва право в очите. Това е нещо наистина добро".

"Не бих казал, че ми дава твърде много време да играя, но аз трябва да работя много здраво и да заслужа мястото си в отбора", каза още той.

Според медиите на Острова срещу Хъл има голяма вероятност белгиецът да започне като титуляр, тъй като испанците Хуан Мата и Фернандо Торес ще имат тежко пътуване с националния отбор на Испания до Еквадор.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase