Снимка: архив, Булфото
fallback

Експертите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране предлагат намаляване на цените на тока средно с около 5% от 1 август. Предложението е публикувано на страницата на комисията.

Намалението на цената на дневната електроенергия, доставяна от „ЧЕЗ Електро България” АД за битови клиенти, е с 4.40%, а за нощната – с 6.02%. При „ЕВН България Електроснабдяване” ЕАД изменението е от 4.12% за дневната, и 6.82% за нощната електроенергия.

Предвижда се токът да поевтинее за клиентите на „Енерго-Про Продажби” АД през деня и през нощта съответно с 4.50% и 3.43%.

ДКЕВР ще проведе открито заседание и обществено обсъждане за цените на електроенергията във вторник, 23 юли. След това регулаторът ще определи окончателните цени на закрито заседание.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 10 години

ВМЕСТО ДА СЕ ДАВАТ 1.5МИЛИАРДА ГОДИШНО ЗА НИКОМУ НЕНУЖНАТА ЗЕЛЕНА ЕНЕРГИЯ НЕ Е ЛИ ПО РАЗУМНО ТЕЗИ ОБЩЕСТВЕНИ СРЕДСТВА ДА СЕ ИНВЕСТИРАТ В ОБРАЗОВАНИЕ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ СЕЛСКО СТОПАНСТВО РАЗВИТИЕ НА СЕЛСКИТЕ РАЙОНИ.

19

МРАВКА

преди 10 години

ТИЯ ОТ ДКЕВР СПОРЕДМЕН СА ПРЕСТЪПНИЦИ.ТЕ ДЕИСТВАТ В КОМБИНА С Е.Р.П. И СИ ДЕЛЯТ ОДКРАДНАТОТО.ДО КОГА ЩЕ ТЪРПИМ ТЕЗИ КРАДЦИ?ЗАЩО И КОИ ДОВЕДЕ Е СТРАНАТА НИ ТЕЗИ Е.Р.П.?ЗАЩО ТЕ ТРЯБВА ДА ПЕЧЕЛЯТ ОГРОМНИ ПАРИ НА НАШ ГРЪБ?ПРИЗОВАВАМ ЗА МАСОВИ ПРОТЕСТИ ДОКАТО ТЕЗИ КРАДЦИ НЕ БЪДАТ ИЗХВЪРЛЕНИ ОТ СТРАНАТА НИ.

18

Анонимен

преди 10 години

'Хиляди благодарности" към всички от февруарските протести които докараха на власт това олигархично правителство и "осезателно "ни намалиха сметките за ток !!!Благодарение на вас ако спестяваме по 5 лв. на месец от сметката за ток след 25 год.ще можем да отидем на море за 5 дни.Пред вашето дело в ползу народу делото на ЛЕВСКИ ряпа да яде!ЗА ВРЕДИТЕ,КОИТО НАНЕСОХТЕ БОГ ДА ВИ СЪДИ!

fallback