Снимка: архив, Reuters
fallback

Криминалната полиция в италианския град Пескара арестува трима българи по обвинение за обири на жилища.

Арестуваните са Георги Анденев (така е в оригинала) Георгиев на 34 години, Христе (така е в оригинала) Анденев Георгиев на 26 години и 36-годишният Петър Желев.

Малко преди разсъмване гражданин сигнализирал за двама души, които прескачали оградата на къща. Засечен бил автомобил 'Мерцедес 220" с българска регистрация, а при обиска са намерени вещи от току-що извършени обири и множество инструменти за взлом.

Италианският наказателен кодекс предвижда от 1 до 6 години лишаване от свобода и глоба от 309 до 1032 евро, освен ако не са налице утежняващи вината обстоятелства, при което наказанието се увеличава от 3 до 13 години затвор. Обратно, при наличие на смекчаващи вината обстоятелства - разкриване на съучастници или на лица, които са купували или укривали откраднатите вещи, наказанието се намалява с една трета или наполовина от предвиденото, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

4

Анонимен

преди 10 години

to svinete trebva da sa vav kletka na svoboda li sa pravat pakosti

3

Анонимен

преди 10 години

Тия нашенски говорящи добитъци си мислят, че в Италия е също като тука - "демокрация", сиреч на никого не му пука за такива работи и не си мърда пръста да ги разследва....

2

1

преди 10 години

Македонски *** с българско гражданство.

fallback