Krewella. Снимка: Reuters
fallback

След като през май всичко на електронната, а дори и на комерсиалната сцена в музикално отношение се въртеше само около Дафт Пънк и така очаквания им нов албум, то през юни успяхме да се зарадваме на многообразие от нови предложения, много от които най-вероятно ще звучат постоянно в следващите месеци. И докато Get Lucky се наложи като тотален доминант дори и сред поп феновете, то няколко предложения от този месец заплашват сериозно да разклатят трона й що се отнася до електронната публика, на която цялата мания около нея като че ли се струпа в повече.

Започваме с безупречния ремикс на Хардуел на Alive от Krewella – парчето се появи още през 2012, но в последните няколко месеца щурмува радио плейлистите, а триото предизвиква фурор и е определяно от много за най-значимото откритие на 2013. Американците впечатляват любителите на модерния саунд с умела комбинация от house, дъбстеп и безупречни вокали и със сигурност представят едно малко по-малко плашещо лице на дъбстепа в сравнение със Скрилекс, който позачезна в последно време. С ново предложение блесна и Axwell.

След раздялата на Swedish House Mafia с уж последното им изпълнение на Ултра в края на март, тримата членове започнаха да се концентрират върху бъдещите си собствени проекти, а Axwell както винаги се оказа най-находчив и бързо изкара приятното Center Of The Universe. За гостуването на друг от шведските мафиоти пък вече се готви българската публика – Себастиан Ингроссо на летния Солар Съмър Фестивал, като звездата ще взриви Какао Бийч 10-ти август.

Съвсем на другата крайност в музикално отношение се включи в последните седмици и Major Lazer с новото му Watch Out For This. По традиция от него идват доста по-екзотични и оригинални звуци, а новото му парче е придружено и с доста раздвижен видеоклип. Тиесто също не ни разочарова, а третата му компилация Club Life - Стокхолм, която ви представихме преди дни, отново ще бъде доста влиятелна и ни донесе вече постоянно въртяни парчета като собствения му ремикс на I Love It от Icona Pop. Трудно е да сме безпристрастни, когато стане дума за Eric Prydz. Pryda продължава да е неуморен както винаги и верен на стила си донесе нова бомба и за този сезон с новото си Layers.

 

Разбира се още щом се появи новината за новото парче на Chase & Status, ценителите предвкусваха един от топ ударите на лятото. Дуото отново не ни разочарова и ни донася с Lost & Not Found едно от най-свежите парчета на годината, като този път не залага толкова на електронното, колкото на страхотните вокали на Liam Bailey, който вече се доказа при предишната си колаборация с групата за Blind Faith. Станали вече любимци и на масовата публика, с това парче британците сериозно могат да застрашат доминацията на Дафт Пънк над музикалната 2013, а подобно хитово многообразие може само да ни радва.


Пълен плейлист

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback
fallback