Служители на българското посолство в Йемен са били нападнати. Снимка: архив, Reuters
fallback

Двама служители от българското посолство в Сана са били нападнати на 20 април сутринта от местни граждани извън сградата на дипломатическата мисия.

Благодарение на бързата и адекватна реакция на служителите при инцидента няма пострадали.

Йеменските власти провеждат разследване по случая, съобщиха от Министерството на външните работи.

Oще по темата
През месец май 2012 г. в Сана беше нападнат българският посланик в Йемен. Той се отърва с леки наранявания, след като маскирани въоръжени нападатели открили огън по колата му и се опитали да го отвлекат.
 
Посланикът е бил заедно със съпругата си по време на нападението. Тримата нападатели поискали да го измъкнат от колата, но той не се подчинил и подкарал, след което те открили огън по автомобила. Дипломатът е бил ранен в областта на окото от счупено стъкло.
 
Посланикът и съпругата му се спасили, като избягали в близкия търговски център. Силите за сигурност пристигнали на място малко след инцидента. Българският дипломат не е бил придружаван от телохранител.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Тихомир Томов

преди 11 години

Инструкция на МВР " Адекватната реакция - хвърляте долари през прозорците и докато ги събират отивате на безопастно разстояние "

14

анонимен

преди 11 години

Петракиееееев, точно затова питам каква работа имат там българските дипломати... с кого поддържат отношения? с тюрлю гювеча от шайки, племена и главатари... Сигурно да внасяме от там пясък? а ние да изнасяме шишарки?само им рискуват живота.... е, сега Марин Райков да каже...

13

Анонимен

преди 11 години

Защо по дяволите имаме посолство в Йемен?!?

fallback