Писмо с рицин е изпратено на американски сенатор. Снимка: архив, Reuters
fallback

Плик със смъртоносната отрова рицин е бил намерен в пощенската служба, в която пристигат писмата за членовете на Конгреса на САЩ. Пликът е бил адресиран до сенатора републиканец от Мисисипи Роджър Уикър, съобщи ИТАР-ТАСС.

Лабораторният анализ е потвърдил, че в писмото е имало рицин.

Писмото е пуснато в Мемфис, щата Тенеси, и няма подател, съобщи Франс прес. Видът на плика не е будел подозрения, отровата е била засечена при рутинна проверка. Пликът не е стигнал до сенатор Уикър, каза пред журналисти шефът на демократите в Сената Хари Рийд.

Пощенската служба на Конгреса се намира извън Капитолийския хълм. През 2004 г. плик с бял прах, оказал се рицин, бе получен в канцеларията на тогавашния лидер на републиканското мнозинство в Сената Бил Фрист.

Уикър не е участвал активно в дебатите за контрола върху огнестрелните оръжия или за имиграцията - двете големи политически теми, които са актуални в момента в САЩ. Според сенатор Клеър Маккаскил има заподозрян по случая, пише БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 11 години

6. Как ще има сигнал , че нещо не е в ред , ако не се вземат проби от пратките. На всички вносни стоки се вземат , ако в България не се прави ?Проблема не е в конското , ако е обявено , че има конско . Но го крият , защото е от състезателни коне на които са им давали , лекарства , допинг , стер. Такива коне не са за храна .

10

Анонимен

преди 11 години

Нека се изкаже някой химик, това всичко доста несериозно и любителски звучи.Не забравяйте, че даже във филмите, в които има консултанти, се пренебрегват някои неща, за да е по-емоционално.

9

ха-ха

преди 11 години

Плик без подател на пръв поглед не буди съмненияПоредната партенка

fallback